OVER ONS

Machine Metaal Industrie is de specialist op het gebied van metaalbewerking. Wij vormen de schakel tussen een idee en een eindproduct. Samenwerking staat hierbij voor ons bovenaan.

Een perfecte afstemming van R&D tot een prachtig eindproduct, MMI ondersteunt u waar mogelijk. Of het nu om enkele stuks gaat of grotere aantallen, wij staan altijd voor u klaar en denken graag met u mee.

Technische ontwikkelingen op het gebied van verspaning gaan razendsnel. MMI volgt deze nieuwe ontwikkelingen op de voet, door te blijven investeren in ons hightech machinepark en de opleidingsvereisten van haar medewerkers om volledig aan uw product eisen te kunnen voldoen.

Machine Metaal Industrie kent een lange historie. In 1948 opgericht door de familie Janssen, waarna de broers Peter en Edwin Coppus het stokje overname. In 2022 werd het bedrijf in zijn geheel overgenomen door de BIES Group. Voor BIES was MMI het eerste IATF 16949 gecertificeerde bedrijf binnen de groep. Met de visie de grootste verspaner van Nederland te worden biedt MMI de mogelijkheid voor de groep om de automotive markt te veroveren.

In opdracht van diverse industriële ondernemingen verspaand MMI diverse soorten metaal en andere materialen. Dat gebeurt met computergestuurde draai- en freesbanken. Bij de vestiging in Venray werken ruim 35 mensen.

Sinds 2010 is MMI in het bezit van het IATF 16949 certificaat waarmee ze bewijzen dat hun organisatie en productie voldoet aan de strenge eisen die hieraan gesteld worden vanuit de automobielindustrie.

Hiermee willen we u informeren over de aanstelling van Harm Munneke als nieuwe Algemeen Directeur voor BIES Group per 1 januari ’23. Onder BIES Group vallen de vestigingen BIES | Marum, BIES | Oosterwolde, BIES | Heerenveen en MMI | Venray.

Na de overname van BIES Group door het Verenigd Ondernemers Fonds (VOF) in juni ’21 heeft Kamiel Koot deze rol vervuld. Kamiel gaat zich echter richten op andere taken binnen het VOF, en draagt per genoemde datum zijn rol als CEO van BIES over aan Harm.

Harm neemt een brede ervaring in de high-tech maakindustrie van Nederland met zich mee. Deze ervaring sluit naadloos aan op het huidige profiel van BIES en de ambitie die het bedrijf heeft om de komende jaren door te groeien naar één van de belangrijkste verspaners van Nederland. Harm zal zich richten op de versteviging van de operationele inrichting en performance van het bedrijf, op de innovatie van bewerkingsmethoden en processen, en op de verdere versterking van het bedrijf qua personeel en middelen.

Meer informatie over de BIES Group